Stația Piața Unirii 2

Stația Piața Unirii 2

Stația Piața Unirii 2 - Ghid complet pentru călători

Indicele
 1. Stația Piața Unirii 2 - Ghid complet pentru călători
 2. Cum Să Ajungi la Stația de Metrou Piața Unirii 2
 3. Liniile de metrou București M1, M2 și M3
  1. M1
  2. Stația Timpuri Noi
  3. Stația Piața Unirii 1
  4. Stația Izvor
  5. M2
  6. Stația Tineretului
  7. Stația Piața Unirii 2
  8. Stația Universitate
  9. M3
  10. Stația Izvor
  11. Stația Piața Unirii 1
  12. Stația Timpuri Noi
 4. Orar și Timpul de Așteptare la Stația Piața Unirii 2
 5. Stațiile Liniei 1
 6. Stațiile Liniei 2 - Informații Utile pentru Călători
 7. Stațiile Liniei 3
 8. Istoric și Arhitectură
 9. Conexiuni și Vecinătate
 10. Incidente Notabile
 11. Cum să ajungi la această stație de metrou București
 12. Informații importante
 13. Linii deservite de această stație de metrou București

Descoperiți stația de metrou Piața Unirii din București. Este unul dintre principalele puncte de interes ale rețelei de metrou din oraș și joacă un rol crucial în conectarea a două dintre cele mai importante linii principale, M1, M2 și M3.

Vom explora istoria și caracteristicile acestei stații, precum și evenimentele notabile care au avut loc aici.

Cum Să Ajungi la Stația de Metrou Piața Unirii 2

Stația Piața Unirii 2 se află în inima Bucureștiului, ceea ce o face ușor accesibilă pentru călători. Pentru a ajunge la stația de metrou Piața Unirii 2, puteți utiliza diferite mijloace de transport public sau puteți opta pentru mersul pe jos dacă vă aflați în apropiere. Aflați detalii despre cele mai convenabile rute și metode de acces pentru a ajunge la această stație.

Liniile de metrou București M1, M2 și M3

M1

M1

Stația Timpuri Noi

Adresă: Pantelimon

Anterior
Previous

Stația Piața Unirii 1

Posterior
Următorul

Stația Izvor

Adresă: Dristor 2

M2

M2

Stația Tineretului

Adresă: Berceni

Anterior
Previous

Stația Piața Unirii 2

Posterior
Următorul

Stația Universitate

Adresă: Pipera

M3

M3

Stația Izvor

Adresă: Preciziei

Anterior
Previous

Stația Piața Unirii 1

Posterior
Următorul

Stația Timpuri Noi

Adresă: Anghel Saligny

Orar și Timpul de Așteptare la Stația Piața Unirii 2

Un aspect crucial pentru călătorii este să aibă acces la orarul trenurilor de metrou. Aici, la stația Piața Unirii 2, puteți găsi informații actualizate despre orarul trenurilor, astfel încât să vă puteți planifica călătoria în mod eficient. Cu doar câteva clicuri, puteți afla cât timp va trebui să așteptați până la următorul tren și care sunt opțiunile disponibile.

Stațiile Liniei 1

Stațiile Liniei 2 - Informații Utile pentru Călători

Linia 2 a metroului bucureștean include mai multe stații importante, iar Piața Unirii 2 face parte din această linie. Pentru călători, este util să cunoască locația fiecărei stații de pe traseu, accesul către acestea și să descopere alte locuri de interes din apropiere. Aici puteți afla mai multe despre stațiile de pe Linia 2 și despre ce puteți vizita în zona lor.

Stațiile Liniei 3

Istoric și Arhitectură

Stația Piața Unirii face parte din rețeaua de metrou a orașului București încă din 1979, când a fost inaugurată. Acest moment marchează debutul unui sistem de transport subteran modern, care a devenit un element esențial în mobilitatea urbană a orașului. Arhitectul Gheorghe Beznilă a contribuit la proiectarea acestei stații, conferindu-i un aspect unic și atractiv.

Stația Piața Unirii se află în sectorul 3 și 4 al orașului și este situată în inima Piaței Unirii. Cu două peroane și două platforme-insulă, stația este bine echipată pentru a gestiona un volum semnificativ de călători. În 2019, aceasta a înregistrat un impresionant număr de 12.956.886 de călătorii, subliniind importanța sa în sistemul de transport public din București.

Conexiuni și Vecinătate

Unul dintre aspectele notabile ale stației Piața Unirii este pasajul pietonal care facilitează transferul între M1 și M2. Această conexiune eficientă permite călătorilor să se deplaseze rapid și ușor între cele două linii principale ale metroului bucureștean. În plus, stația este înconjurată de puncte de interes importante, cum ar fi Magazinul Universal Unirea și Magazinul Cocor, reprezentând opțiuni de cumpărături și divertisment pentru călători.

Incidente Notabile

Cu toate că stația Piața Unirii este o bijuterie a transportului public din București, a fost martora unor incidente semnificative în trecut. În anii 1980, în special în 1983 și 1987, stația a fost inundată de două ori. Aceste inundări au adus cu ele întârzieri și provocări semnificative în operarea metroului.

Inundația din 1983 a fost rezultatul demolării temporare a unui dig al râului Dâmbovița. După această demolare, o ploaie torențială a cauzat inundarea peroanelor M1 și a șantierului pentru peroanele M2, provocând disconfort și întârzieri în utilizarea stației.

În mai 1987, în timpul construcției Pasajului Unirii, un excavator a lovit accidental un canal de colectare al râului Dâmbovița. Acest incident a dus la creșterea debitului de apă și la inundarea șantierului pasajului, ceea ce a afectat și peronul M2. Autoritățile au intervenit prompt pentru a limita pagubele și pentru a aduce stația la normalitate.

Cum să ajungi la această stație de metrou București

Origine:  

Destinație:


Informații importante

Linii deservite de această stație de metrou București

Go up