Linia M4

Află toate informațiile despre linia M4 a metroului din București.

M4 Gara De Nord – Depou Străulești

Linia de metrou M4 este una dintre cele cinci linii de metrou din municipiul București. Este o completare relativ nouă la rețeaua de transport public a orașului, fiind deschisă în 2000.

Linia M4 oferă o opțiune de transport convenabilă și eficientă atât pentru navetiști, cât și pentru vizitatori, conectând mai multe zone importante ale orașului. În prezent are o lungime de 7,44 km (4,6 mi) și merge de la Gara de Nord până la Străulești, urmând bulevardul Griviței și Bucureștii Noi. Culoarea liniei este verde închis și are exisente 8 stații.

Stații Gara De Nord – Depou Străulești

Care este traseul liniei M4? Găsește toate stațiile de pe linia 4 a metroului din București.

Istorie Linia M4 Gara De Nord – Depou Străulești

Construcția liniei a început în septembrie 1989, chiar înainte de Revoluția Română. Până acolo unde se află astăzi Parcul Bazilescu s-au construit tunelurile. După aceea, lucrările au fost oprite și apoi reluate în anii 1990.

Segmentul inițial al M4, de la Gara de Nord până la 1 Mai, s-a deschis oficial pe 1 martie 2000. Următorul tronson al Parcului Băzilescu a fost deschis în sfârșit pe 1 iulie 2011, după mulți ani de întârzieri. Parcul Bazilescu a fost ridicat doar pentru a accelera deschiderea tronsonului; nu făcea parte din designul original.


Ultimii 1,6 km (1,0 mi) din M4 spre Străulești, precum și depoul Străulești, au început construirea în 2013. Construcția tunelului a fost finalizată pe 3 septembrie 2015. Laminorului și Străulești, două noi stații adăugate traseului, au fost inaugurate la 31 martie 2017. Extinderea de Sud, care se întinde de la Gara de Nord până la Gara Progresul, a fost autorizată în 2022.

Planuri de viitor

Linia M6 este o linie de metrou planificată în București, aflată în prezent în stadiu de dezvoltare. Se preconizează a fi a șasea linie de metrou din oraș și va circula de la Aeroportul Internațional Henri Coandă din nord, trecând prin zone importante precum Gara de Nord.

Linia M6 este de așteptat să aibă o lungime totală de aproximativ 14,2 kilometri, cu 12 stații. Linia este dezvoltată ca răspuns la cererea tot mai mare de transport public din București și este de așteptat să ușureze congestionarea liniilor de metrou existente și a altor moduri de transport, cum ar fi autobuzele și tramvaiele.

Una dintre caracteristicile cheie ale liniei M6 este conexiunea cu Aeroportul Internațional Henri Coanda, care este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din România. Acest lucru va oferi o conexiune directă atât de necesară între aeroport și centrul orașului, făcându-l mai convenabil și mai accesibil pentru călători.

Ce culoare este linia M4 Gara De Nord – Depou Străulești?

Linia M4 este de culoare verde.

Ce alte linii mai fac parte din Metroul Bucureștean?

Go up