Linia M5

Indicele
  1. M5 Râul Doamnei – Eroilor
  2. Traseu M5 Râul Doamnei - Eroilor
    1. Statii metrou M5 Bucuresti
    2. Metrou M5 Traseu
  3. Istorie Linia Râul Doamnei - Eroilor (Linia portocalie)
  4. Mai multe linii care fac parte din sistemul de metrou București în ansamblul său

M5 Râul Doamnei – Eroilor

Linia de metrou M5 din București, cunoscută și sub numele de linia Drumul Taberei–Pantelimon, este una dintre cele mai noi și mai importante completări la sistemul de metrou din București. A fost inaugurat în 2020 și este a cincea linie de metrou din oraș. Linia M5 merge din cartierul Drumul Taberei din partea de vest a orașului până în Piața Eroilor, lucrând în continuare la prelungirea acesteia până în cartierul Pantelimon. Culoarea liniei este portocalie, iar în prima fază este o linie lungă de 6,87 km (4,3 mi).


Linia de metrou M5 București este o legătură importantă de transport care leagă unele dintre cele mai dens populate zone ale orașului. Oferă navetiștilor un mod de transport rapid, eficient și accesibil, care ajută la reducerea congestionării traficului și a poluării aerului în oraș. Linia este deservită de trenuri moderne și confortabile, care circulă la intervale frecvente, facilitând deplasarea navetiștilor prin oraș.


Linia de metrou M5 este o facilitate modernă și de ultimă generație, care dispune de cele mai noi tehnologii și design de metrou. Stațiile de pe linia M5 sunt spațioase și bine iluminate și oferă facilități moderne, cum ar fi lifturi, scări rulante și toalete.


La capătul liniei de metrou M5 din București, linia se împarte în două brațe. O ramură continuă spre est, spre Râul Doamnei, în timp ce cealaltă braț se întoarce spre sud, spre Valea Ialomiței. Despicarea are loc la statia Romancierilor.

Traseu M5 Râul Doamnei - Eroilor

Stații de metrou București linia M5 - care este traseul tău?

Statii metrou M5 Bucuresti

Metrou M5 Traseu

Este important să cunoașteți traseul metroului M5 pentru a călători pe această linie. Dar dacă nu știți pe de rost stațiile, nu-i nimic, pentru că există afișe sau hărți cu toate stațiile de pe M5.

Istorie Linia Râul Doamnei - Eroilor (Linia portocalie)


Prima porțiune a construcției M5 metrou Bucuresti a început în 2011. Prețul estimat al proiectului a fost de 708,6 milioane EUR. Primul segment, de la Râul Doamnei la Eroilor, care a fost inaugurat pe 15 septembrie 2020, este lung și are 10 stații.
Linia va fi apoi prelungită până la Iancului, unde va trece pe sub șoseaua Iancului (Șoseaua Iancului) și, eventual, va opri la stația Pantelimon a trenului M1.

Ce culoare are linia M5 a metroului din București?

Linia 5 Râul Doamnei - Eroilor este de culoare portocalie.

Mai multe linii care fac parte din sistemul de metrou București în ansamblul său

Go up