Stația Valea Ialomiței

Stația Valea Ialomiței

Valea Ialomiței: O Bijuterie Metropolitană pe Magistrala M5 a Metroului Bucureștean

Indicele
 1. Valea Ialomiței: O Bijuterie Metropolitană pe Magistrala M5 a Metroului Bucureștean
 2. Localizare și Acces
 3. Linia 5: O Călătorie prin 9 Stații
 4. Cum să Consultați Informații Specifice
  1. M5
  2. Stația Constantin Brâncuși
  3. Stația Valea Ialomiței
  4. Stația Romancierilor
 5. Amplasare și Context Urban
 6. Servicii și Conexiuni de Transport
 7. Istorie și Deschidere
 8. Elemente Arhitecturale și Funcționale
 9. Contribuția la Dezvoltarea Urbană
 10. Informații Despre Orare, Frecvențe și Tarife
 11. Linia M5

Bine ați venit la ghidul nostru detaliat despre stația de metrou Valea Ialomiței din București. Suntem aici pentru a vă oferi toate informațiile esențiale pe care le căutați, de la localizare și orar până la tarife și alte aspecte importante. Descoperiți cum să ajungeți la stație, ce terminale sunt conectate și ce alte atracții se află în apropiere.

Bucureștiul, capitala vibrantă a României, se mândrește cu o rețea de metrou în continuă dezvoltare. Printre stațiile sale, Valea Ialomiței se remarcă ca un adevărat centru al conexiunilor și al diversității arhitecturale. În acest articol, vom explora cu detaliu magnificența acestei stații de pe magistrala M5 a metroului bucureștean.

Localizare și Acces

Stația Valea Ialomiței este strategic amplasată în inima Bucureștiului, România. Accesul facil la această stație este esențial pentru călători, iar noi vă oferim toate detaliile de care aveți nevoie pentru a ajunge rapid și eficient la destinație.

Linia 5: O Călătorie prin 9 Stații

Stația Valea Ialomiței face parte din linia 5 a metroului din București, parcurgând un traseu ce include 9 stații importante. Pentru a vă oferi o perspectivă mai amplă asupra călătoriei, vă invităm să explorați și celelalte opriri de-a lungul liniei:

Fiecare stație este un punct de interes în sine, oferind informații detaliate despre localizare, acces, restaurante și alte locuri relevante pentru călători.

Cum să Consultați Informații Specifice

Pentru a vă ajuta să găsiți informațiile dorite, vă punem la dispoziție o interfață ușor de utilizat. Doar faceți clic pe numele stației pe care doriți să o explorați, iar noi vă vom furniza informații esențiale despre localizare, acces, și alte facilități.

Origine:  

Destinație:


M5

M5

Anterior
Previous

Stația Valea Ialomiței

Posterior
Următorul

Stația Romancierilor

Adresă: Eroilor

Amplasare și Context Urban

Stația Valea Ialomiței este situată în Cartierul Drumul Taberei, reprezentând un punct crucial în Universul Administrativ-Teritorial 6 (UAT 6). Încadrată în peisajul urban al orașului, această stație oferă un acces facil și rapid către destinațiile cheie din zonă.

Servicii și Conexiuni de Transport

O caracteristică definitorie a stației Valea Ialomiței o reprezintă rețeaua extinsă de legături STB. Cu servicii precum 168, 221, 232 și N116, această stație devine un nod vital în sistemul de transport public din București. Cu două peroane în uz, Valea Ialomiței asigură o eficiență deosebită în gestionarea fluxului de călători.

Istorie și Deschidere

Stația Valea Ialomiței și-a deschis porțile către public în anul 2020, aducând o contribuție semnificativă la extinderea Metroului din București. Această evoluție reflectă angajamentul continuu al orașului față de mobilitatea urbană modernă.

Elemente Arhitecturale și Funcționale

Un aspect distinctiv al stației îl reprezintă depoul său, oferind o infrastructură robustă pentru întreținerea și operarea eficientă a trenurilor. Arhitectura modernă și utilitatea practică se împletesc armonios la Valea Ialomiței, creând o experiență plăcută pentru călători.

Contribuția la Dezvoltarea Urbană

Stația Valea Ialomiței nu este doar un simplu punct de oprire, ci un motor de dezvoltare urbană. Prin ușurarea accesului către Cartierul Drumul Taberei și zonele adiacente, această stație contribuie la creșterea atractivității zonei și la stimularea economiei locale.

Informații Despre Orare, Frecvențe și Tarife

Stația Valea Ialomiței se distinge nu doar prin funcționalitatea sa eficientă, ci și prin contribuția sa la dezvoltarea urbană sustenabilă. Cu legături multiple de transport și un design inovator, această stație reprezintă un punct focal în evoluția metroului bucureștean.

Linia M5

Go up