Stația Academia Militară

Stația Academia Militară

Academia Militară: O Bijuterie în Inima Cartierului 13 Septembrie

Indicele
 1. Academia Militară: O Bijuterie în Inima Cartierului 13 Septembrie
 2. Amplasare și Cartierul 13 Septembrie
  1. Cum Să Ajungi la Stația de Metrou Academia Militară
  2. M5
  3. Stația Orizont
  4. Stația Academia Militară
  5. Stația Eroilor
 3. Conectivitate și Servicii
 4. Istorie și Importanță
 5. Rețea și Lista Stațiilor
  1. Terminale Conectate și Linia de Metrou M5
  2. Frecvențele Metroului și Tarifele
 6. Informații Despre Orare, Frecvențe și Tarife
 7. Linia M5

Bucureștiul, capitala vibrantă a României, găzduiește numeroase stații de metrou care facilitează fluxul de călători și conectează diferitele cartiere ale orașului. În această călătorie virtuală, explorăm cu entuziasm stația Academia Militară de pe magistrala M5 a metroului bucureștean. Aici, vom descoperi nu doar aspectele practice, ci și istoria fascinantă și legăturile esențiale cu rețeaua de transport public.

Amplasare și Cartierul 13 Septembrie

Academia Militară se află în inima Cartierului 13 Septembrie, o zonă cu o bogată moștenire culturală și arhitecturală. Prin intermediul acestei stații, călătorii au acces facil la diversele atracții și servicii din jur, făcând-o un nod esențial al mobilității în București.

Cum Să Ajungi la Stația de Metrou Academia Militară

Pentru a vă ajuta să vă orientați în drumul spre destinație, vă oferim instrucțiuni precise despre cum să ajungeți la stația Academia Militară. Indicăm rutele optime, astfel încât călătoria să fie nu doar comodă, ci și eficientă.

Origine:  

Destinație:


M5

M5

Stația Orizont

Adresă: Râul Doamnei

Anterior
Previous

Stația Academia Militară

Posterior
Următorul

Stația Eroilor

Adresă: Eroilor

Conectivitate și Servicii

Stația Academia Militară se remarcă prin legăturile sale excelente cu rețeaua de autobuze STB. Linii precum 1, 10, 11, 25, 69, 96, 122, 136, 137, 139, 168, 196, 226, 368, și 487 oferă călătorilor posibilitatea de a ajunge rapid și eficient în diverse colțuri ale orașului. Cu două peroane în uz, stația asigură un flux constant de călători, contribuind la fluiditatea rețelei de transport public.

Istorie și Importanță

Inaugurată în anul 2020, Academia Militară nu este doar o stație de metrou obișnuită. Aici au plecat cele două TBM-uri care au marcat începutul construirii magistralei M5. Această stație devine astfel un punct de referință în istoria metroului din București și reflectă angajamentul continuu către modernizare și dezvoltare urbană.

Rețea și Lista Stațiilor

Stația Academia Militară este parte integrantă a liniei 5 de metrou din București, conectând Râul Doamnei cu Depoul Pantelimon. Traseul său include stații precum Brâncuși, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Eroilor 2, Hașdeu, Cișmigiu, Universitate 2, Calea Moșilor, Traian, Piața Iancului 2, Victor Manu, Național Arena, Chișinău, Morarilor, Sfântul Pantelimon, Vergului și Depoul Pantelimon 2.

Terminale Conectate și Linia de Metrou M5

Stația Academia Militară face parte dintr-un traseu captivant. Linia de metrou M5 vă duce prin locuri fascinante, iar noi vă prezentăm toate cele 10 stații, inclusiv pe cele conectate:

Frecvențele Metroului și Tarifele

Pentru a vă asigura că ajungeți la destinație la timp, este esențial să cunoașteți frecvențele metroului. Noi vă oferim informații actualizate și precise despre orarul de funcționare al stației Academia Militară. Totodată, vă vom pune la dispoziție detalii complete despre tarifele practicate, astfel încât să puteți planifica călătoria în mod eficient.

Informații Despre Orare, Frecvențe și Tarife

Stația Academia Militară se impune ca o bijuterie în rețeaua de metrou din București, nu doar datorită funcționalității sale eficiente, ci și prin contribuția sa la evoluția urbană a orașului. Legăturile sale excelente și istoria sa distinctivă o fac să iasă în evidență, fiind o destinație esențială pentru toți călătorii în căutarea unei experiențe de transport public de calitate în București.

Linia M5

Go up