Linia M3

C─âuta╚Ťi informa╚Ťii despre linia M3 a metroului din Bucure╚Öti? A╚Ťi ajuns la locul potrivit. Descoper─â informa╚Ťiile despre aceast─â linie ro╚Öie.

M3 Preciziei ÔÇô Anghel Saligny

Una dintre cele cinci linii ale metroului din Bucure╚Öti este M3, care are o lungime de 22,2 kilometri (13,8 mile), av├ónd cap─âtul la sta╚Ťiile Anghel Saligny ╚Öi Preciziei. Este linia est-vest a sistemului. Aceast─â linie ╚Öi linia M1 au 7 sta╚Ťii ╚Öi 8,67 kilometri (5,39 mi) de cale comun─â.

Ro╚Öu este culoarea liniei ╚Öi are 16 sta╚Ťii existente. Una dintre caracteristicile notabile ale liniei M3 este designul ╚Öi arhitectura sa modern─â. Sta╚Ťiile de pe aceast─â linie sunt spa╚Ťioase, luminoase ╚Öi moderne, cu multe facilit─â╚Ťi, inclusiv sc─âri rulante, lifturi ╚Öi toalete publice. Multe dintre sta╚Ťii prezint─â, de asemenea, lucr─âri de art─â ╚Öi elemente decorative, f─âc├óndu-le pl─âcute din punct de vedere estetic, precum ╚Öi func╚Ťionale.

Traseu M3 Preciziei - Anghel Saligny

Descoper─â sta╚Ťiile liniei 3 de metrou din Bucure╚Öti. Verifica╚Ťi traseul liniei ro╚Öii.

Istorie Linia M3 metrou Bucuresti (liniei roșii)

Linia p├ón─â la depoul Industriilor (l├óng─â depoul ITB Militari) ╚Öi tronsonul de la Eroilor p├ón─â la Preciziei, la vest de gar─â, au fost primele tronsoane ale M3-ului modern care au fost construite. Deschis─â pe 19 august 1983, aceast─â por╚Ťiune a fost mai degrab─â o ramur─â a M1 dec├ót o rut─â separat─â.

├Än timpul erei sovietice, segmentul Gara de Nord - Dristor 2 a ceea ce este acum M1 era cunoscut sub numele de ÔÇ×M3ÔÇŁ. O alt─â prelungire, de la Nicolae Grigorescu la Anghel Saligny (cunoscut pe atunci sub numele de Leontin S─âl─âjan ╚Öi Linia de Centur─â), a fost ├«n construc╚Ťie p├ón─â c├ónd a fost ├«ntrerupt─â ├«n 1996, iar tunelurile au fost inundate ca urmare.

Construc╚Ťia Gorjului a ├«nceput ca urmare a distan╚Ťei enorme dintre Pacii ╚Öi Lujerului (cunoscut─â atunci sub numele de Armata Poporului). Platforma spre vest a debutat ├«n 1994, urmat─â de platforma spre est ├«n 1998.

La jumătatea secolului XXI, traseul M3 a fost trunchiat de la Pantelimon la Industriilor la Eroilor la Industriilor și a fost transformat într-un serviciu de navetă, la fel ca M4.

Nicolae Grigorescu la Linia de Centur─â


Segmentul de mult a╚Öteptat de la Nicolae Grigorescu la Linia de Centur─â, ale c─ârui lucr─âri de construc╚Ťie au ├«nceput ├«n 2004 ca o extindere a M4, a fost deschis ╚Öi el ├«n cele din urm─â ca navet─â ├«n 2008. Cele dou─â sucursale de la Preciziei ╚Öi Anghel Saligny au fost unite pe 4 iulie, 2009, partajarea traseelor ÔÇőÔÇőcu M1 ├«ntre Eroilor ╚Öi Nicolae Grigorescu, cre├ónd M3 a╚Öa cum este rulat ├«n prezent. Acest lucru a fost f─âcut pentru c─â era foarte imposibil s─â existe o linie format─â din dou─â navete deconectate.


La Autostrada A1 și la Parcul Industrial de Vest se va ajunge printr-o prelungire de la Păcii în 2030.

Ce culoare are linia M3 a metroului din București?

Culoarea liniei M3 este roșii

Mai multe linii de metrou București

Go up