Stația Gorjului

Stația Gorjului

Stația de Metrou Gorjului: Ghid Complet pentru Călătorii

Indicele
 1. Stația de Metrou Gorjului: Ghid Complet pentru Călătorii
 2. Cum Să Ajungi la Stația de Metrou Gorjului
  1. Linia M3
  2. Stația Păcii
  3. Stația Gorjului
  4. Stația Lujerului
 3. Cum să ajungi la stația de metrou Gorjului
 4. Terminale Conectate la Stația Gorjului
 5. Detalii Despre Fiecare Stație
 6. Orar și Timp de Așteptare
 7. Accesul la Stația Gorjului
 8. Istoricul Stației Gorjului
 9. Arhitectură și Design
 10. Servicii și Conexiuni de Transport
 11. Vecinătatea Stației Gorjului
 12. Informații despre orare, frecvența trenurilor și tarifele de acces.
 13. Din ce linie face parte?

În explorarea rețelei de metrou din București, stația Gorjului reprezintă un punct central vital al Liniei 3. Aici, la Metro Gorjului, oferim un ghid detaliat pentru călătorii, inclusiv orarul, timpii de așteptare, locația terminalului și tarifele la metrou.

Bucureștiul, capitala României, găzduiește numeroase stații de metrou, iar printre acestea, Gorjului strălucește ca o bijuterie arhitecturală. Localizată în apropierea intersecției Bulevardul Iuliu Maniu cu Strada Dezrobirii și Strada Moinesti, stația Gorjului adaugă o notă distinctivă pe harta urbană.

Cum Să Ajungi la Stația de Metrou Gorjului

Stația Gorjului este strategic situată în București, România. Pentru a ajunge aici, vă recomandăm să consultați ghidul nostru detaliat despre accesul la stație. Aflați cele mai convenabile mijloace de transport și rutele alternative pentru a vă facilita călătoria.

Linia M3

M3

Stația Păcii

Adresă: Preciziei

Anterior
Previous

Stația Gorjului

Posterior
Următorul

Stația Lujerului

Adresă: Anghel Saligny

Cum să ajungi la stația de metrou Gorjului

Origine:  

Destinație:


Terminale Conectate la Stația Gorjului

Stația Gorjului este o parte integrantă a Liniei 3 a metroului bucureștean. Pentru a vă oferi o imagine completă a rețelei, am inclus o listă detaliată a terminalelor conectate la această linie. Printre acestea se numără:

 1. Preciziei
 2. Păcii
 3. Gorjului
 4. Lujerului
 5. Politehnica
 6. Eroilor
 7. Izvor
 8. Piața Unirii 1
 9. Timpuri Noi
 10. Mihai Bravu
 11. Dristor 1
 12. Nicolae Grigorescu 1
 13. 1 Decembrie 1918
 14. Nicolae Teclu
 15. Anghel Saligny

Detalii Despre Fiecare Stație

Dacă doriți informații specifice despre oricare dintre terminalele menționate, vă invităm să faceți clic pe fiecare în parte. Veți descoperi detalii precum locația exactă a stației, accesul către aceasta, autobuzele din proximitate și facilitățile oferite, inclusiv opțiunile de luat masa.

Orar și Timp de Așteptare

Pentru călătorii eficiente și fără griji, este esențial să cunoaștem orarul stației Gorjului. Cu butoanele de mai jos, puteți accesa informații relevante:

 • Orarul Stației Gorjului: Aflați detalii despre orele de funcționare ale stației și frecvența trenurilor.
 • Linia de Metrou 3: Explorează traseul complet al Liniei 3 pentru o planificare mai eficientă a călătoriei.
 • Tarife Metrou: Descoperiți informații detaliate despre tarifele la metrou și modalități de plată.

Accesul la Stația Gorjului

Un aspect crucial pentru o călătorie fără probleme este accesul la stație. În ghidul nostru, vă prezentăm informații utile despre intrările principale, facilitățile pentru persoanele cu dizabilități și alte aspecte legate de accesibilitate.

Istoricul Stației Gorjului

Deschisă inițial în 1994, stația Gorjului a devenit rapid un punct central în rețeaua de transport subteran din București. Ulterior, în 1998, cel de-al doilea peron a fost inaugurat, consolidând importanța stației în conectarea călătorilor din diverse zone ale orașului.

Arhitectură și Design

Proiectată de către talentata arhitectă Adriana Bunu, stația impresionează prin arhitectura sa modernă. Peroanele în uz, dispuse într-un aranjament de platformă-insulă, oferă călătorilor acces facil și comod la trenuri. Un aspect notabil al designului este tunelul scurt care leagă cele două peroane, facilitând fluxul eficient al călătorilor.

Servicii și Conexiuni de Transport

Stația Gorjului nu este doar o capodoperă arhitecturală, ci și un nod vital în rețeaua de transport public din București. Cu conexiuni la linii importante precum 61, 62, 106, 136, 137, 138, 336 și 434 ale STB, stația servește o comunitate extinsă. Numărul impresionant de călătorii înregistrate în 2019, totalizând 4.189.516, subliniază importanța acestei stații în mobilitatea urbană.

Vecinătatea Stației Gorjului

În imediata apropiere a stației se găsesc instituții de învățământ precum Școala Generală 174, Școala Generală 309 și Școala Generală 310. De asemenea, secția 21 de poliție contribuie la asigurarea siguranței în zonă.

Informații despre orare, frecvența trenurilor și tarifele de acces.

Din ce linie face parte?

Stația de metrou Gorjului reprezintă mai mult decât un simplu punct de transfer. Cu o istorie bogată, un design arhitectural remarcabil și conexiuni extinse, aceasta devine un hub esențial în rețeaua de transport din București. Prin oferirea unui acces facil la educație și facilități de transport, stația Gorjului se impune ca un element central în viața urbană din capitala României.

Go up