Linia M2

Bine ați venit, mai jos veți găsi toate informațiile despre linia M2 a metroului din București.

M2 Berceni – Pipera

Linia M2 Berceni – Pipera, ce are o lungime de 18,68 km (11,6 mi), este una dintre cele cinci linii de metrou din București.

Linia M2 metrou leagă nordul și sudul orașului călătorind de la Pipera la Berceni. Linia deservește singur centrul orașului și este cea mai aglomerată din sistem, călătorind prin mai multe cartiere diferite. Albastrul este folosit pentru a nuanța linia M2 și are existente 14 stații.

Stații M2 Berceni – Pipera

Găsește toate stațiile de metrou din București și ruta pe care o urmează această linie de metrou.

Istorie M2 Berceni – Pipera


Linia a fost construită în anii 1980, o perioadă de creștere industrială intensă în România. Având în vedere supraaglomerarea altor forme de transport public și deficitul de mașini, o rută de metrou nord-sud a fost esențială.

Drept urmare, construcția acestei linii a primit prioritate față de altele, precum M4, care tocmai a fost terminată. Liniile de troleibuz care legau Berceni de Băneasa au fost scoase în 1987 ca urmare a construcției liniei M2; la acea vreme, planificatorii municipali credeau că deschiderea metroului a făcut ca acele linii, care erau în vigoare din 1962, să fie depășite.


Linia M2 a fost deschisă în două etape:

  • Berceni – Piața Unirii la 24 ianuarie 1986;
  • Piata Unirii – Pipera la 25 octombrie 1987.


Piața Romană, o stație care inițial nu făcea parte din plan, este o stație distinctă a Metroului București. A fost construit după lansarea liniei în 1987, iar acest lucru este evident din îngustimea extremă a platformelor și stâlpii enormi.

Pe 28 noiembrie 1988, stația s-a deschis oficial.
Linia este în prezent supraîncărcată din cauza numărului mare de navetiști care o folosesc precum și a golului lăsat de scoaterea din funcțiune a liniilor de troleibuz. În plus, infrastructura liniei a fost utilizată în cea mai mare măsură posibilă și este vulnerabilă la o varietate de accidente. Pe 30 mai 2019, Metrorex a declarat că linia va fi renovată pe parcursul a 48 de luni.

Planuri de viitor


O extindere la nivel de 1,6 km (1,0 mi) cu o oprire, îndreptată spre Centura de Sud a Bucureștiului, a fost autorizată și este în construcție din ianuarie 2020. Noua stație se va numi Tudor Arghezi (după scriitorul Tudor Arghezi). Proiectul, care va dura doi ani pentru a fi finalizat, include și o facilitate de parcare și plimbare cu 600 de locuri.

Ce culoare este linia M2 Berceni – Pipera?

Linia M2 metrou din București este albastru


Alte linii de metrou București

Go up