Stația Aurel Vlaicu

Stația Aurel Vlaicu

Stația Aurel Vlaicu: Portal către Universul Liniei 2 de Metrou din București

Indicele
 1. Stația Aurel Vlaicu: Portal către Universul Liniei 2 de Metrou din București
 2. Locația Stației
 3. Stația situată înainte și după această Stația Aurel Vlaicu
  1. Linia M2
  2. Stația Aviatorilor
  3. Stația Aurel Vlaicu
  4. Stația Pipera
 4. Cum să ajungi la stația de metrou Aurel Vlaicu
 5. Orare și Timpi de Așteptare
 6. Tarife și Abonamente
 7. Stația Aurel Vlaicu în Detaliu
  1. Accesul la Stație
 8. Linia 2 - O Călătorie Detaliată
 9. Informații Adiționale
 10. Amplasare și Arhitectură
 11. Servicii și Conexiuni de Transport
 12. Călătorii și Istorie
 13. Legături Culturale și Urbanistice
 14. Linia 2 de metrou București

În călătoria dumneavoastră prin rețeaua de metrou București, Stația Aurel Vlaicu devine un punct de referință crucial. Aici, la acest nod de transport, întâlnim o simbioză perfectă între utilitate și accesibilitate. Descoperiți cum să vă bucurați la maxim de această experiență de călătorie, având la îndemână cele mai actuale informații despre orare, timpii de așteptare, și locația stațiilor, totul pentru Linia 2 de metrou.

Locația Stației

Descoperiți unde se află exact Stația Aurel Vlaicu. Un ghid detaliat cu imagini și hărți vă va asigura că ajungeți la destinație fără bătăi de cap.

Stația situată înainte și după această Stația Aurel Vlaicu

Această stație, inaugurată în anul 1987, joacă un rol crucial în conectarea Șoselei Pipera și a Căii Floreasca, facilitând accesul rapid la o zonă dens populată și la diverse puncte de interes din jur.

Linia M2

M2

Stația Aviatorilor

Adresă: Berceni

Anterior
Previous

Stația Aurel Vlaicu

Posterior
Următorul

Stația Pipera

Adresă: Pipera

Cum să ajungi la stația de metrou Aurel Vlaicu

Navigarea către Stația Aurel Vlaicu este simplă și eficientă. Prin intermediul acestui ghid complet, vă prezentăm cea mai directă rută către această stație crucială din inima Bucureștiului. Cu butoanele dedicate de mai jos, puteți accesa informații esențiale:

Origine:  

Destinație:


Orare și Timpi de Așteptare

Fii întotdeauna la curent cu orarele și timpii de așteptare pentru Linia 2. O simplă apăsare pe buton și veți avea la dispoziție toate informațiile necesare pentru o călătorie fără griji.

Tarife și Abonamente

Informații clare și concise despre tarifele pentru Linia 2 de metrou. Fără surprize neplăcute, doar călătorii planificate și economisire de timp.

Stația Aurel Vlaicu în Detaliu

Situată în inima Bucureștiului, Stația Aurel Vlaicu nu este doar un punct de tranzit; este o poartă către întregul univers al Liniei 2 de metrou. Iată câteva aspecte cheie:

Accesul la Stație

Descoperiți cele mai convenabile moduri de a ajunge la stație, indiferent de direcția dumneavoastră. Informații despre parcări și mijloace de transport în apropiere pentru o călătorie fără stres.

Linia 2 - O Călătorie Detaliată

Pentru cei pasionați de detalii, vă oferim o incursiune în fiecare stație de pe Linia 2. De la Berceni la Pipera, fiecare oprire devine o oportunitate de explorare.

Stații Importante pe Linia 2:

Informații Adiționale

După ce ați explorat linkul dedicat Stației Aurel Vlaicu, vă veți bucura de informații fascinante. De la facilități în stație, locuri de odihnă sau opțiuni de luat masa, găsiți totul într-un singur loc.

Amplasare și Arhitectură

Stația se găsește la intersecția Șoselei Pipera și Căii Floreasca, iar arhitectura sa, semnată de Ileana Papina, se remarcă prin funcționalitate și design inovator. Cu două peroane în uz, dispuse în aranjament platformă-insulă, Aurel Vlaicu oferă călătorilor o experiență de călătorie fluidă și eficientă.

Servicii și Conexiuni de Transport

O trăsătură distinctivă a stației o reprezintă serviciile extinse de transport public. Legăturile cu rețeaua STB includ rute de tramvai precum linia 5, și autobuzele 112, 135, 243, și 343. Această integrare în rețeaua de transport public consolidează poziția stației ca un hub vital pentru mobilitatea urbană.

Călătorii și Istorie

Cu peste 8 milioane de călătorii înregistrate în anul 2019, stația Aurel Vlaicu devine un punct de referință în istoria metroului din București. Deschisă în 1987, stația a evoluat în timp, adaptându-se nevoilor în schimbare ale orașului și ale călătorilor.

Legături Culturale și Urbanistice

Aurel Vlaicu nu este doar o stație de metrou; este un simbol al evoluției Bucureștiului. În apropiere se află Cartierul Aviației, contribuind la dezvoltarea urbanistică a zonei. Aici, transportul subteran devine o parte integrantă a țesutului urban, conectând comunitățile și facilitând accesul la diverse facilități.

Linia 2 de metrou București

Go up