Stația Pipera

Stația Pipera

Explorând Stația de Metrou Pipera: Orar, Locație și Informații Utile

Indicele
 1. Explorând Stația de Metrou Pipera: Orar, Locație și Informații Utile
 2. Locația și Accesul la Stația Pipera
 3. Care este următorul sezon?
  1. Stația Pipera
  2. Stația Aurel Vlaicu
 4. Orarul Stației Pipera
 5. Istoric
 6. Linia 2 și Stațiile Conectate
 7. Cum să ajungi la Stația Pipera cu metroul în București?
 8. Informații despre orare, frecvența trenurilor și tarifele de acces.
 9. Design și Arhitectură
 10. Servicii și Conexiuni
 11. Planuri de Viitor și Dezvoltare Urbană
 12. Din ce linie face parte?

Bine ați venit la ghidul nostru complet despre Stația de Metrou Pipera, o destinație esențială în rețeaua de transport subteran din București. În acest articol, vom explora detaliat orarul stației, locația sa exactă și informații utile care vor facilita călătoria dumneavoastră cu metroul. Aparține liniei 2 a metroului din București.

Locația și Accesul la Stația Pipera

Pipera este situată în Bulevardul Dimitrie Pompeiu 7, București 077190, România. Accesul la stație este facil și comod, iar aici sunt câteva informații suplimentare:

 • Accesul la Stație: Stația Pipera oferă un acces ușor și convenabil, fiind proiectată pentru a facilita fluxul rapid al călătorilor.
 • Terminale Conectate: Stația Pipera servește ca un nod important, conectându-vă la diferitele terminale din rețeaua de metrou.

Care este următorul sezon?

M2

M2

Stația Pipera

Posterior
Următorul

Stația Aurel Vlaicu

Adresă: Tudor Arghezi

Orarul Stației Pipera

Pentru a vă planifica călătoria în mod eficient, este esențial să cunoașteți orarul stației Pipera. Iată informațiile relevante și utile:

 • Orarul de Funcționare: Stația Pipera operează în conformitate cu orarul obișnuit al metroului bucureștean. Pentru detalii exacte, puteți accesa pagina oficială de orar.
 • Timpul de Așteptare: Doriți să evitați aglomerația sau să ajungeți la timp? Verificați timpul de așteptare actualizat pentru a vă planifica călătoria în avans.

Istoric

Cu inaugurarea sa în anul 1987, Pipera nu este doar o stație de metrou; este o parte din istoria transportului public din București. Situată în Platforma Industrială Pipera, pe Bd. Dimitrie Pompei, această stație servește drept terminus pentru linia M2, reprezentând o poartă de intrare vitală în inima orașului.

Linia 2 și Stațiile Conectate

Pipera face parte din linia 2 a metroului bucureștean, oferind legături esențiale către diverse destinații. Iată câteva stații importante de pe traseu:

Cum să ajungi la Stația Pipera cu metroul în București?

Origine:  

Destinație:


Informații despre orare, frecvența trenurilor și tarifele de acces.

Design și Arhitectură

Cu o contribuție semnificativă a arhitectei Adriana Bunu, stația Pipera emană o eleganță arhitecturală aparte. Peroanele laterale, cu un aranjament impecabil, reflectă atenția la detalii și preocuparea pentru confortul călătorilor.

Servicii și Conexiuni

Stația Pipera nu este doar un punct de tranzit; este un centru vital al rețelei de transport. Cu conexiuni STB precum 16, 36, și 243, oferă o legătură esențială cu diverse părți ale orașului. Numărul impresionant de călătorii în 2019, 6.433.783, confirmă importanța acestei stații pentru comunitate.

Planuri de Viitor și Dezvoltare Urbană

Cu o viziune îndrăzneață, există planuri de a integra stația Pipera într-un complex comercial. Acest complex va include o galerie la parter, 13 etaje supraterane, spații comerciale, și facilități de parcare pentru aproximativ 1.100 de mașini. Proiectul este condus de Globalworth Real Estate, sub conducerea omului de afaceri grec Ioannis Papalekas.

Din ce linie face parte?

Stația de metrou Pipera nu este doar un loc de tranzit; este o bijuterie urbană care contribuie semnificativ la peisajul orașului București. Cu un istoric bogat, design remarcabil și planuri ambitioase de dezvoltare, Pipera rămâne o destinație esențială pentru călătorii și un punct central în evoluția urbană a orașului. Alăturați-vă nouă în explorarea acestui centru viu al Bucureștiului!

Go up