Stația Lujerului

Stația Lujerului

Stația de Metrou Lujerului: Ghid Complet pentru Călătorii

Indicele
 1. Stația de Metrou Lujerului: Ghid Complet pentru Călătorii
 2. Cum să Ajungi la Stația Lujerului
  1. Linia M3
  2. Stația Gorjului
  3. Stația Lujerului
  4. Stația Politehnica
 3. Cum să ajungi la stația de metrou Lujerului
 4. Amplasare și Vecinătate
 5. Stația Lujerului în Contextul Metroului Bucureștean
  1. Stațiile din Apropierea Lujerului
 6. Informații Detaliate pentru Călătorii
 7. Orar și Timp de Așteptare
 8. Istoric și Evoluție
 9. Arhitectură și Design
 10. Servicii și Legături de Transport
 11. Cifre și Statistici
 12. Informații despre orare, frecvența trenurilor și tarifele de acces.
 13. Din ce linie face parte?

Bine ați venit pe pagina noastră dedicată stației de metrou Lujerului din București! Suntem aici pentru a vă oferi cele mai complete și actualizate informații despre orar, accesibilitate, și puncte de interes din zona stației noastre. Dacă sunteți în căutare de orare sau alte detalii utile, ați ajuns în locul potrivit. Face parte din linia roșie a metroului din București.

Cu o istorie bogată și o locație centrală în București, Stația de Metrou Lujerului se impune ca un element emblematic al transportului public din capitala României.

Inițial cunoscută sub numele de Armata Poporului între 1983 și 2009, stația a fost martora schimbărilor semnificative din istoria orașului. Acest articol explorează cu detalii fascinante istoria, arhitectura și serviciile oferite de Stația Lujerului, aducând în prim-plan informații relevante și utile pentru călători.

Cum să Ajungi la Stația Lujerului

Dacă vă aflați în căutarea indicațiilor pentru a ajunge la Stația Lujerului, suntem aici să vă ajutăm. Pe această pagină, găsiți informații detaliate despre accesul la stație și modalități convenabile de a ajunge la destinația dorită în București. Fie că sunteți rezident sau vizitator, asigurăm că informațiile noastre sunt concise și ușor de înțeles.

Linia M3

M3

Stația Gorjului

Adresă: Preciziei

Anterior
Previous

Stația Lujerului

Posterior
Următorul

Stația Politehnica

Adresă: Anghel Saligny

Cum să ajungi la stația de metrou Lujerului

Origine:  

Destinație:


Amplasare și Vecinătate

Stația Lujerului se află într-o locație strategică, în apropiere de Piața Veteranilor, Sir Mall, Pasajul Lujerului, Liceul Costin Kirițescu și Plaza Romania. Această poziționare centrală o face o destinație de referință pentru călători, oferind acces facil la multiple puncte de interes din oraș.

Stația Lujerului în Contextul Metroului Bucureștean

Stația Lujerului este parte integrantă a Liniei 3 din sistemul de metrou bucureștean. Această linie traversează orașul, conectând diverse cartiere și oferind o modalitate eficientă de transport. Pentru a vă ajuta să vă orientați mai bine în rețea, vă punem la dispoziție informații detaliate despre toate stațiile de pe traseul Liniei 3. De la Preciziei la Anghel Saligny, vă prezentăm harta traseului și facilitățile disponibile în fiecare stație.

Stațiile din Apropierea Lujerului

Printre stațiile din apropiere se numără:

Informații Detaliate pentru Călătorii

Fiecare link către o stație conține informații esențiale pentru călătorii de pe Linia 3. Vă oferim detalii despre locația stației, accesibilitate, autobuzele din proximitate, și alte puncte de interes. Suntem dedicați să vă asigurăm o călătorie plăcută și fără probleme, iar informațiile noastre sunt concepute să vă faciliteze experiența.

Orar și Timp de Așteptare

La Stația Lujerului, ne străduim să vă oferim un serviciu de transport subteran eficient și la timp. Pe această pagină, veți găsi informații detaliate despre orarul nostru, inclusiv timpul de așteptare estimat pentru următoarele trenuri. Astfel, vă puteți planifica călătoria în mod convenabil și fără întârzieri neașteptate.

Istoric și Evoluție

Deschisă în anul 1983, Stația Lujerului a fost parte a proiectului de extindere a metroului din București. Inițial cunoscută sub numele de Armata Poporului, stația a fost redenumită în urma dezbaterilor publice și a participării locuitorilor Capitalei la discuții organizate de Agenția pentru Strategii Guvernamentale. Astfel, în 2009, stația și-a primit noua denumire, reflectând identitatea modernă a zonei.

Arhitectură și Design

Arhitecta Adriana Bunu a contribuit la conturarea identității vizuale a Stației Lujerului, aducând un element de eleganță și funcționalitate. Acest spațiu urban beneficiază de o aranjare eficientă a peroanelor, cu o platformă-insulă ce facilitează fluxul călătorilor.

Servicii și Legături de Transport

Stația Lujerului nu este doar un punct de trecere, ci și un centru de conexiuni esențial. Serviciile de transport STB oferite includ legături cu linii importante precum 41, 61, 62, 106, 136, 178, 336 și 434, asigurând o conectivitate optimă pentru călători.

Cifre și Statistici

Cu peste 5 milioane de călătorii în 2019, Stația Lujerului se impune ca unul dintre nodurile de transport cu cea mai mare activitate din rețeaua de metrou din București. Această cifră impresionantă reflectă importanța sa în mobilitatea urbană.

Informații despre orare, frecvența trenurilor și tarifele de acces.

Din ce linie face parte?

Stația de Metrou Lujerului reprezintă nu doar un simplu punct de tranzit, ci un element vital în infrastructura de transport a Bucureștiului. Cu o istorie fascinantă, o arhitectură deosebită și servicii de calitate, Lujerului devine nu doar un nume pe harta metroului, ci o destinație în sine.

Go up