Stația 1 Decembrie 1918

Stația 1 Decembrie 1918

Explorând Istoria Liniei de Metrou M3: De la Preciziei la Anghel Saligny

Indicele
 1. Explorând Istoria Liniei de Metrou M3: De la Preciziei la Anghel Saligny
 2. Locație și accesibilitate
  1. M3
  2. Stația Nicolae Grigorescu 1
  3. Stația 1 Decembrie 1918
  4. Stația Nicolae Teclu
 3. Cum să ajungi la stația de metrou 1 Decembrie 1918?
 4. Gările de pe aceeași linie ca și stația 1 Decembrie 1918.
 5. Istoria Detaliată a Stației de Metrou 1 Decembrie 1918
 6. Caracteristici unice
 7. Evenimente Semnificative de-a Lungul Liniei
 8. Legături către această stație pe linia M3 a metroului din București
 9. Informații despre orare, frecvența trenurilor și tarifele de acces.
 10. Linia de metrou care trece prin această stație suburbană

Nuestra querida Bucarest alberga una compleja red de metro, y la línea M3 que conecta Preciziei con Anghel Saligny es un tesoro histórico.

Locație și accesibilitate

Stația 1 Decembrie 1918 este situată la intersecția Bulevardului Theodor Pallady cu Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Sectorul 3 al Bucureștiului. Aceasta deservește cartierele sudice Titan, 1 Decembrie Ozana și Trapezului. De asemenea, se află în apropiere de piața Piața Trapezului și de Biserica Ortodoxă "Sfinții Români".

M3

M3

Stația Nicolae Grigorescu 1

Adresă: Preciziei

Anterior
Previous

Stația 1 Decembrie 1918

Posterior
Următorul

Stația Nicolae Teclu

Adresă: Anghel Saligny

Cum să ajungi la stația de metrou 1 Decembrie 1918?

Stația de metrou 1 Decembrie 1918 este situată pe Bulevardul Theodor Pallady, în cartierul Titan, Sector 3, în municipiul București. Pentru a ajunge acolo, puteți folosi mai multe linii de autobuz și tramvai care trec prin zonă.

Cu toate acestea, traseul exact poate varia în funcție de punctul de plecare. Îți recomand să folosești o aplicație de navigație sau un serviciu de hărți online pentru a obține indicații precise din locația ta actuală. Vă rugăm să rețineți că orele de funcționare ale stației sunt zilnic, între orele 17:00 și 23:00.

Origine:  

Destinație:


Gările de pe aceeași linie ca și stația 1 Decembrie 1918.

Linia M3 a metroului bucureștean, cunoscută și sub numele de linia roșie, are 15 stații și acoperă o distanță de 20 de kilometri1. Stațiile sunt după cum urmează:

Istoria Detaliată a Stației de Metrou 1 Decembrie 1918

Stația de metrou 1 Decembrie 1918 din București nu este doar un punct de transfer în rețeaua de transport subteran, ci și o icoană istorică a capitalei României.

Stația 1 Decembrie 1918 a fost inaugurată la 20 noiembrie 2008, ca parte a prelungirii de la Nicolae Grigorescu la Linia de Centură (în prezent Anghel Saligny). Exploatarea regulată a început la 4 iulie 2009.

Caracteristici unice

Stația 1 Decembrie 1918 este una dintre cele 63 de stații care vor fi dotate cu panouri de semnalizare Braille și elemente tactile din oțel inoxidabil, ca parte a unui proiect finanțat de UE în valoare de 24,12 milioane de lei. Această inițiativă are ca scop să facă stațiile de metrou mai accesibile pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Evenimente Semnificative de-a Lungul Liniei

 1. Stația 1 Decembrie 1918Situată strategic, această stație reprezintă un nod vital pentru mulți călători. O istorie bogată în evenimente culturale și sociale a transformat această stație într-un simbol al comunității.
 2. Anghel Saligny și Contribuția saNumele celebrului inginer Anghel Saligny este strâns legat de această linie de metrou. Contribuțiile sale la proiect și tehnologia folosită au lăsat o amprentă indelebilă asupra infrastructurii orașului.

Legături către această stație pe linia M3 a metroului din București

Legături STB: 19, 27, 40

Informații despre orare, frecvența trenurilor și tarifele de acces.

Linia de metrou care trece prin această stație suburbană

Go up