Stația Parc Bazilescu

Stația Parc Bazilescu

Parc Bazilescu: O Bijuterie în Rețeaua de Metrou București

Indicele
 1. Parc Bazilescu: O Bijuterie în Rețeaua de Metrou București
 2. Amplasare și Istoric
  1. Cum să Ajungi la Stația de Metrou Parc Bazilescu
 3. Servicii și Conectivitate
  1. Linia M4
  2. Stația Jiului
  3. Stația Parc Bazilescu
  4. Stația Laminorului
 4. Cifre și Statistici
  1. Frecvența Metroului la Stația Parc Bazilescu
 5. Terminale Conectate la Stația Parc Bazilescu
  1. Informații Detaliate Despre Fiecare Stație Conectată
 6. Informații Despre Orare, Frecvențe și Tarife
 7. Linia M4

Bucureștiul, orașul cu un puls rapid și vibrant, găzduiește o rețea de metrou extinsă, iar stația Parc Bazilescu este un punct crucial pe linia 4 a acestui sistem.

În peisajul urban al Bucureștiului, Stația Parc Bazilescu se distinge ca un punct de referință esențial în rețeaua de metrou. Deschisă publicului pe 1 iulie 2011, această stație reprezintă nu doar un simplu punct de transfer, ci și un simbol al ingeniozității și planificării strategice.

Amplasare și Istoric

Amplasată în inima Parcului Bazilescu, stația se bucură de o locație strategică, facilitând accesul călătorilor către numeroase destinații din oraș. Inaugurată inițial ca stație terminus a Magistralei M4, Parc Bazilescu a fost înlocuită în 2017 de noua stație terminus, Străulești.

Un aspect fascinant al istoriei acestei stații este legat de decizia de construire a acesteia. Inițial, în planurile magistralei, Parc Bazilescu nu figura. Totuși, în 1989, lucrările au fost oprite, iar în anii 2000, la reluarea proiectului, s-a hotărât construirea acestei stații pentru a utiliza tunelurile deja existente și a aduce în funcțiune tronsonul mai rapid. Forma "tubulară" a peroanelor este un rezultat al acestei decizii inovatoare.

Cum să Ajungi la Stația de Metrou Parc Bazilescu

Situată în inima Bucureștiului, accesul la stația Parc Bazilescu este simplu și convenabil. Detalii despre trasee și mijloace de transport disponibile sunt oferite pentru a facilita călătoria dvs. în mod eficient.

Origine:  

Destinație:


Servicii și Conectivitate

Stația oferă nu doar o călătorie rapidă și eficientă, ci și o gamă diversificată de servicii și conexiuni. Cu două peroane în uz și aranjamentul platformă-insulă, Parc Bazilescu facilitează fluxul călătorilor și asigură o experiență comodă.

Legăturile cu rețeaua STB, prin linii precum 97 și 112, adaugă un plus de versatilitate și accesibilitate stației, transformând-o într-un nod central în transportul public bucureștean.

Linia M4

M4

Stația Jiului

Adresă: Gara De Nord 2

Anterior
Previous

Stația Parc Bazilescu

Posterior
Următorul

Stația Laminorului

Adresă: Străulești

Cifre și Statistici

Cifrele vorbesc de la sine. În anul 2019, stația Parc Bazilescu a înregistrat impresionantul număr de 538,395 de călătorii, consolidându-și poziția ca una dintre cele mai frecventate stații din rețeaua de metrou a Bucureștiului.

Frecvența Metroului la Stația Parc Bazilescu

Una dintre caracteristicile cheie pentru orice călător este frecvența metrourilor. Stația Parc Bazilescu nu face excepție, asigurând conexiuni eficiente între diversele zone ale Bucureștiului. Cei interesați pot consulta graficul de frecvență accesând butoanele disponibile aici.

Terminale Conectate la Stația Parc Bazilescu

Stația Parc Bazilescu servește ca un nod important pentru călători, conectându-i la diverse alte stații pe linia 4. Printre acestea se numără Gara De Nord 2, Basarab, Grivița, 1 Mai, Jiului, Laminorului, și Străulești. Fiecare dintre aceste stații are propria sa personalitate și oferă facilități specifice, cum ar fi magazine, mijloace de transport, locuri de luat masa și alte puncte de interes.

Informații Detaliate Despre Fiecare Stație Conectată

Gara De Nord 2

 • Locație: Situată în partea nordică a Bucureștiului, această stație este un important centru de conexiuni pentru diverse linii de transport.

Basarab

 • Locație: Aflată în apropierea centrului orașului, stația Basarab oferă facilități de transport excelente și acces la zone cheie.

Grivița

 • Locație: Cu o poziționare strategică, stația Grivița asigură legături rapide către alte cartiere.

1 Mai

 • Locație: Stația 1 Mai este cunoscută pentru atmosfera sa vibrantă și diversele opțiuni de divertisment din apropiere.

Jiului

 • Locație: Amplasată într-o zonă comercială, stația Jiului este un punct de acces important pentru cumpărături și afaceri.

Laminorului

 • Locație: O stație care servește zone rezidențiale, oferind confort și acces la facilități esențiale.

Străulești

 • Locație: Stația Străulești se află într-o zonă în dezvoltare rapidă, conectând călătorii la noi oportunități.

Informații Despre Orare, Frecvențe și Tarife

Stația de Metrou Parc Bazilescu rămâne un element vital în rețeaua de transport a Bucureștiului, conectând comunitățile și oferind o experiență de călătorie eficientă. Explorează cu încredere toate facilitățile și conexiunile oferite de această stație pentru a experimenta Bucureștiul într-un mod mai accesibil și convenabil.

Linia M4

Go up