Stația Laminorului

Stația Laminorului

Stația de Metrou Laminorului: Un Hub Urban Înfloritor

Indicele
 1. Stația de Metrou Laminorului: Un Hub Urban Înfloritor
 2. Localizare și Design Arhitectural
 3. Servicii și Conectivitate
 4. Istorie și Evoluție Urbană
  1. Linia M4
  2. Stația Parc Bazilescu
  3. Stația Laminorului
  4. Stația Străulești
  5. Orarul Trenurilor și Tarifele
  6. Terminale Conectate și Alte Informații Utile
 5. Contribuții la Dezvoltarea Urbană
 6. Informații Despre Orare, Frecvențe și Tarife
 7. Linia M4

Stația de metrou Laminorului din București, aflată pe linia M4, se dovedește a fi nu doar un punct de tranzit, ci și un centru viu al activității urbane. Inaugurată la data de 31 martie 2017, această stație reprezintă un element esențial al infrastructurii metropolitane din Sectorul 1, cu o localizare strategică în Zona Industrială Laromet.

Localizare și Design Arhitectural

Stația Laminorului este situată la coordonatele 44°29′43″N 26°01′54″E, marcându-și prezența într-o zonă industrială cu istorie bogată. Proiectată de arhitecta Ana-Gabriela Berceanu, stația impresionează prin arhitectura sa distinctivă și modernă. Acest amalgam de funcționalitate și estetică reprezintă un exemplu de integrare urbană reușită.

Stația Laminorului se află strategic pe Bulevardul Bucureștii Noi 155, București, România. Pentru a vă asigura că ajungeți la destinație fără probleme, vă oferim instrucțiuni precise despre cum să ajungeți la stația de metrou Laminorului.

Origine:  

Destinație:


Servicii și Conectivitate

Stația Laminorului se remarcă prin legăturile solide cu rețeaua de transport public, fiind deservită de linii STB precum 97 și 112. Cu 2 peroane în uz și un aranjament platformă-insulă, facilitățile sale au contribuit la transportul a peste 607,000 de călători în 2019, conform datelor Metrorex.

Istorie și Evoluție Urbană

Inaugurarea din 2017 a marcat finalul unui proces de dezbatere publică, în cadrul căruia locuitorii Capitalei și Agenția pentru Strategii Guvernamentale au contribuit la schimbarea numelui planificat al stației în Laminorului. Acest aspect ilustrează nu doar evoluția infrastructurii, ci și importanța implicării comunității în deciziile de urbanism.

Linia M4

M4

Stația Parc Bazilescu

Adresă: Gara De Nord 2

Anterior
Previous

Stația Laminorului

Posterior
Următorul

Stația Străulești

Adresă: Străulești

Orarul Trenurilor și Tarifele

Pentru a vă ajuta să vă organizați călătoria, vă oferim informații precise despre orarul trenurilor care trec prin stația Laminorului. Nu doar atât, ci și detalii clare privind tarifele, astfel încât să puteți planifica bugetul corespunzător.

Terminale Conectate și Alte Informații Utile

Stația Laminorului face parte din linia de metrou București, iar pentru a vă oferi o imagine de ansamblu completă, vă prezentăm o listă detaliată a tuturor stațiilor de pe această linie. Fiecare stație este detaliată, oferind informații despre locație, intrări, mijloace de transport din apropiere, hoteluri, locuri de luat masa și alte puncte de interes pentru călătorii.

Contribuții la Dezvoltarea Urbană

Stația de metrou Laminorului nu este doar un punct de tranzit, ci și un motor al dezvoltării urbane. Prin conectivitatea sa la rețeaua de transport și localizarea într-o zonă industrială, aceasta a devenit un hub pentru activități economice și culturale.

Informații Despre Orare, Frecvențe și Tarife

Stația de metrou Laminorului nu este doar un simplu punct de oprire; este un pilon al dezvoltării urbane. Prin integrarea sa eficientă în rețeaua de transport și prin conectarea la diversele zone ale orașului, aceasta devine un element vital în mobilitatea urbană și un factor-cheie în evoluția urbanistică a Bucureștiului. Oricine explorează acest centru metropolitan va descoperi nu doar o stație de metrou, ci un loc plin de viață și potențial.

Linia M4

Go up