Stația Jiului

Stația Jiului

Stația de Metrou Jiului: O Bijuterie a Infrastructurii Bucureștene

Indicele
 1. Stația de Metrou Jiului: O Bijuterie a Infrastructurii Bucureștene
 2. Localizare și Accesibilitate
 3. Cum să Ajungi la Stația de Metrou Jiului
  1. Linia M4
  2. Stația 1 Mai
  3. Stația Jiului
  4. Stația Parc Bazilescu
 4. Orare de Circulație
 5. Design și Facilități
 6. Istorie și Dezvoltare
 7. Performanță și Utilizare
 8. Accesul la Stația Jiului
 9. Terminale Conectate la Stația Jiului
 10. Informații Despre Orare, Frecvențe și Tarife
 11. Linia M4

Bine ați venit pe pagina noastră dedicată stației de metrou Jiului din București! Aici veți găsi informații detaliate despre orarele de circulație, locația exactă a stației și tarifele de acces la metrou. Suntem aici pentru a vă oferi un ghid complet și detaliat pentru a vă ajuta să vă deplasați cu ușurință prin această stație vitală de pe linia M4 a Metroului din București.

Cu inaugurarea sa la 1 iulie 2011, Stația de Metrou Jiului a devenit un punct central al rețelei de transport subteran din București. Împreună cu stația Parc Bazilescu, acest tronson reprezintă o extindere esențială a Magistralei 4 (M4), adăugând 2,72 km de modernitate și eficiență.

Localizare și Accesibilitate

Stația Jiului este strategic plasată în Cartierul Pajura, aducând un beneficiu semnificativ rezidenților din zonă și călătorilor în tranzit. Cu legături STB precum 24, 65, 86, 97, 112 și 331, accesibilitatea este facilitată, contribuind la o mobilitate fluidă în oraș.

Cum să Ajungi la Stația de Metrou Jiului

Stația Jiului este situată pe Bulevardul Bucureștii Noi, București, România. Pentru a vă ghida mai bine către destinația dorită, vă recomandăm să urmați indicațiile de mai jos:

 1. Transport Public: Utilizați autobuzele sau tramvaiele disponibile în zonă pentru a ajunge la stația Jiului.
 2. Mașină Personală: Dacă optați pentru transportul personal, există parcare disponibilă în apropierea stației.
 3. Mers Pe Jos: Bucureștii Noi oferă o infrastructură prietenoasă pentru pietoni. Plimbați-vă cu încredere către stația Jiului.

Origine:  

Destinație:


Linia M4

M4

Stația 1 Mai

Adresă: Gara De Nord 2

Anterior
Previous

Stația Jiului

Posterior
Următorul

Stația Parc Bazilescu

Adresă: Străulești

Orare de Circulație

Pentru a afla când trec trenurile prin stația Jiului, vă invităm să utilizați butonul de mai jos pentru a accesa informații mai detaliate privind orarele de circulație. Suntem conștienți că timpul dumneavoastră este valoros, iar având acces rapid la aceste informații vă va ajuta să vă planificați călătoria cu precizie.

Design și Facilități

O notă distinctivă a Stației Jiului este paleta sa de culori alb-vișiniu, conferind un aspect modern și curat. Într-o perspectivă utilitară, stația este echipată cu lifturi pentru persoane cu dizabilități și pavaj tactil pentru cei cu deficiențe de vedere, demonstrând angajamentul față de accesibilitate și confort pentru toți călătorii.

Istorie și Dezvoltare

Inaugurată în 2011, Stația Jiului face parte din tronsonul 1 Mai-Parc Bazilescu, contribuind la expansiunea rețelei de metrou. Cu o lungime de aproximativ 2,72 km, acest tronson adaugă nu doar kilometri, ci și două stații noi de metrou, consolidând infrastructura subterană a Bucureștiului.

Performanță și Utilizare

Cifrele nu mint, iar Stația Jiului a înregistrat impresionantul număr de 938,876 de călătorii în anul 2019, conform datelor oficiale. Această statistică reflectă nu doar necesitatea, ci și eficiența acestei stații în serviciul comunității.

Accesul la Stația Jiului

Stația Jiului oferă acces facil și comod către pasageri. Infrastructura modernă și designul ergonomic fac ca experiența dumneavoastră de călătorie să fie plăcută și fără complicații.

Terminale Conectate la Stația Jiului

Stația Jiului reprezintă un important centru de legătură către alte stații de pe linia M4 a Metroului Metrorrex. Aceasta facilitează călătoriile spre destinații diverse din oraș. Iată câteva dintre terminalele conectate la stația Jiului:

Informații Despre Orare, Frecvențe și Tarife

Stația de Metrou Jiului nu este doar un punct de oprire, ci o bijuterie a infrastructurii bucureștene. Cu designul său modern, facilitățile exemplare și impactul său semnificativ asupra mobilității, Stația Jiului se impune ca un model de excelență în rețeaua de transport subteran a orașului nostru.

Linia M4

Go up