Stația Grivița

Stația Grivița

Stația de Metrou Grivița: O Bijuterie în Inima Bucureștiului

Indicele
 1. Stația de Metrou Grivița: O Bijuterie în Inima Bucureștiului
 2. Orare și Frecvențe
  1. Orarul Trenurilor
  2. Linia M4
  3. Stația Basarab
  4. Stația Grivița
  5. Stația 1 Mai
 3. Terminale Conectate
 4. Cum să Ajungi la Stația Griviţa
 5. Cum pot ajunge la stația Griviţa cu metroul din București?
 6. Istoric și Dezvoltare
 7. Transformări și Modernizări
 8. Prezent și Viitor
 9. Informații Despre Orare, Frecvențe și Tarife
 10. Linia M4 care trece prin această stație de metrou din București

Bine ați venit pe pagina noastră dedicată stației de metrou Griviţa din București! Suntem aici pentru a vă oferi cele mai detaliate informații despre orare, frecvențe, locație și tarife, astfel încât să puteți planifica călătoriile dumneavoastră cu ușurință și eficiență. Indiferent dacă sunteți un călător frecvent sau planificați o călătorie occasională, acest ghid vă va fi de mare ajutor. Această stație de metrou face parte din linia 4 a metroului din București.

Bucureștiul, capitala României, găzduiește numeroase stații de metrou, iar printre acestea, Grivița se evidențiază ca o perlă în rețeaua de transport subteran. Localizată pe Calea Griviței, stația Grivița nu este doar un punct de tranzit, ci și o piesă importantă în istoria modernizării metroului din București.

Orare și Frecvențe

Orarul Trenurilor

Pentru a afla orarele exacte și frecvențele trenurilor care circulă în stația Griviţa, vă invităm să utilizați butoanele de mai jos. Acestea vă vor oferi toate informațiile necesare pentru a vă planifica călătoria în funcție de preferințele dumneavoastră.

Linia M4

M4

Stația Basarab

Adresă: Gara De Nord 2

Anterior
Previous

Stația Grivița

Posterior
Următorul

Stația 1 Mai

Adresă: Străulești

Terminale Conectate

Stația Griviţa este unul dintre terminalele liniei 4 a metroului din București. Fiecare oprire este importantă și oferă informații relevante despre destinație. Iată câteva dintre cele mai importante opriri ale liniei 4:

Navigați cu încredere printre aceste opriri pentru a descoperi informații detaliate despre fiecare, cum ar fi locația exactă, intrările disponibile, mijloacele de transport alternative, hoteluri, restaurante și puncte de informare utile pentru călătorii.

Cum să Ajungi la Stația Griviţa

Stația de metrou Griviţa este situată în Calea Griviţei, București, România. Pentru a vă asigura că ajungeți la destinație fără probleme, vă prezentăm mai jos câteva informații utile despre accesul la stație și terminalele conectate.

Cum pot ajunge la stația Griviţa cu metroul din București?

Origine:  

Destinație:


Istoric și Dezvoltare

Deschisă în martie 2000, stația Grivița face parte din Magistrala 4, iar lucrările de construcție au început în decembrie 1989. Proiectul a întâmpinat dificultăți financiare, iar în 1994, lucrările au fost temporar întrerupte. Totuși, grație unui împrumut de la Banca Europeană de Investiții în 1997, proiectul a fost revitalizat, și stația a fost inaugurată odată cu tronsonul inițial Gara de Nord II - 1 Mai.

Transformări și Modernizări

Stația Grivița a evoluat în timp pentru a răspunde nevoilor comunității. Într-un demers de a asigura accesibilitatea universală, pereții stației au fost vopsiți cu o nuanță delicată de roz, iar la sfârșitul anului 2022, a fost instalat un pavaj tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere, o inovație semnificativă în domeniul transportului public.

Prezent și Viitor

Stația Grivița continuă să fie un punct de referință în rețeaua de metrou din București, servind ca nod de legătură către Halta București Basarab, folosită de trenurile personale spre și de la diverse destinații importante precum Alexandria, Brașov, Buzău, Craiova, Pitești, Ploiești, Titu, și Târgoviște.

Informații Despre Orare, Frecvențe și Tarife

Stația de metrou Grivița nu este doar un simplu punct de trecere, ci o emblemă a modernizării și adaptabilității în infrastructura de transport din București. Cu transformările continue și angajamentul pentru accesibilitate, Grivița rămâne un exemplu de excelență în dezvoltarea metroului bucureștean.

Linia M4 care trece prin această stație de metrou din București

Go up