Stația Străulești

Stația Străulești

Stația de Metrou Străulești: Un Punct Central în Magistrala 4 a Metroului Bucureștean

Indicele
 1. Stația de Metrou Străulești: Un Punct Central în Magistrala 4 a Metroului Bucureștean
 2. Localizare și Design Arhitectural
 3. Navigare Eficientă: Cum să Ajungi la Stația de Metrou Străulești
  1. M4
  2. Stația Străulești
  3. Stația Laminorului
 4. Conexiuni Eficiente
 5. Infrastructură și Utilizare
 6. Muzeul Metroului București
 7. Proiecte de Viitor și Importanța Strategică
 8. Detalii Linia 4 și Stațiile Conectate
 9. Informații Despre Orare, Frecvențe și Tarife
 10. Linia M4

În inima Bucureștiului, pe linia M4, strălucește Stația de Metrou Străulești, inaugurată pe 31 martie 2017. Această stație deosebită este ultimul punct de oprire pe magistrala 4 și servește ca legătură vitală pentru călătorii, oferind conexiuni eficiente și facilități de transport de neegalat.

Localizare și Design Arhitectural

Stația Străulești se mândrește cu o locație strategică, situată lângă Lacul Străulești, conferind călătorilor o priveliște încântătoare în timpul călătoriilor lor. Arhitecta Consuela Dumitrescu a conferit stației o identitate distinctivă, combinând funcționalitatea cu estetica, pentru a oferi o experiență de călătorie memorabilă.

Stația Străulești se află pe Bulevardul Bucureștii Noi, București, România. Această locație strategică face ca stația să fie ușor accesibilă pentru călători, asigurându-se că aceștia ajung la destinație cu rapiditate și comoditate. În plus, echipa noastră vă prezintă informații detaliate despre terminalele conectate la stație, facilitând planificarea călătoriei dumneavoastră.

Navigare Eficientă: Cum să Ajungi la Stația de Metrou Străulești

În scopul de a vă ajuta să vă deplasați cu ușurință și rapid către stația Străulești, vă oferim indicații precise și utile.

Origine:  

Destinație:


Această facilitate vă permite să vă planificați călătoria în funcție de nevoile dumneavoastră specifice, asigurându-vă că veți ajunge la destinație la timp.

M4

M4

Stația Străulești

Posterior
Următorul

Stația Laminorului

Adresă: Gara De Nord 2

Conexiuni Eficiente

Stația Străulești servește ca nod important pentru rețeaua de transport în comun, având conexiuni STB cu liniile 97, 204, 205, 304 și 436. Aceste legături multiple facilitează accesul călătorilor către diverse zone ale orașului, consolidând astfel rolul acestei stații în mobilitatea urbană.

Infrastructură și Utilizare

Cu o configurație de două peroane-insulă, Stația Străulești a fost proiectată cu atenție pentru a gestiona fluxul mare de călători. În 2019, aceasta a înregistrat impresionantul număr de 689,284 de călătorii, reflectând importanța sa în sistemul de transport al Bucureștiului.

Muzeul Metroului București

O altă atracție notabilă la Stația Străulești este Muzeul Metroului din București, adăpostit chiar în incinta stației. Acest muzeu oferă călătorilor și vizitatorilor o incursiune fascinantă în istoria metroului din oraș, adăugând un element cultural și educativ experienței de călătorie.

Proiecte de Viitor și Importanța Strategică

Stația Străulești nu reprezintă doar un punct de oprire, ci și o investiție în viitorul infrastructurii metroului bucureștean. Promisiunile Metrorex de a finaliza Magistrala 4 până în decembrie 2016 s-au concretizat odată cu deschiderea oficială a Stației Străulești în martie 2017, subliniind importanța strategică a acestei stații.

Detalii Linia 4 și Stațiile Conectate

Stația Străulești este parte integrantă a liniei 4 a metroului din București, jucând un rol esențial în conexiunea dintre diversele stații de pe această linie. Iată o listă a stațiilor conectate:

Navigând prin aceste stații, veți găsi informații precise despre locația terminalului pe linie, intrările în stație și alte detalii relevante pentru planificarea călătoriei dumneavoastră.

Informații Despre Orare, Frecvențe și Tarife

Stația de Metrou Străulești este mult mai mult decât un simplu punct de transfer; este un centru vital în rețeaua de transport a Bucureștiului. Cu un design atrăgător, conexiuni eficiente și facilități unice, Stația Străulești se impune cu siguranță în clasamentul stațiilor de metrou, fiind un element cheie în experiența de călătorie a locuitorilor și vizitatorilor orașului.

Linia M4

Go up