Stația 1 Mai

Stația 1 Mai

Stația de Metrou 1 Mai din București: Un Punct de Referință în Sistemul de Transport Subteran

Indicele
 1. Stația de Metrou 1 Mai din București: Un Punct de Referință în Sistemul de Transport Subteran
  1. Linia M4
  2. Stația Grivița
  3. Stația 1 Mai
  4. Stația Jiului
  5. Cum Să Ajungi la Stația de Metrou 1 Mai
 2. Cum pot ajunge la stația 1 Mai cu metroul din București?
  1. Accesul la Stație și Terminale Conectate
  2. Orar și Frecvențe: Descoperiți Cele Mai Actualizate Informații
 3. Istoric
 4. Evoluție și Modernizare
 5. Magistrala 6: Viitorul În Construcție
 6. Arhitectură și Schimbări Estetice
 7. Informații Despre Orare, Frecvențe și Tarife
 8. Linia M4

Bine ați venit la ghidul nostru exhaustiv pentru stația de metrou 1 Mai din București! Suntem aici pentru a vă oferi cele mai detaliate informații despre orar, frecvențe, geolocalizare și tarife, astfel încât să vă pregătiți călătoria în mod eficient și fără probleme. Aparține liniei a patra a metroului din București.

Stația de metrou 1 Mai reprezintă un pilon esențial în rețeaua de transport subteran din București, situată strategic la intersecția Bulevardului Ion Mihalache cu Calea Griviței. Explorăm istoria acestei stații, evoluția sa arhitecturală, și perspectivele sale în contextul extinderii Magistralei 6. Stația 1 Mai nu este doar un punct de tranzit; este o poveste captivantă a dezvoltării și transformării sale în timp.

Linia M4

M4

Stația Grivița

Adresă: Gara De Nord 2

Anterior
Previous

Stația 1 Mai

Posterior
Următorul

Stația Jiului

Adresă: Străulești

Cum Să Ajungi la Stația de Metrou 1 Mai

Stația 1 Mai este situată strategic în Bulevardul Ion Mihalache, București, România, oferindu-vă acces facil la rețeaua de transport în comun.

Cum pot ajunge la stația 1 Mai cu metroul din București?

Origine:  

Destinație:


Accesul la Stație și Terminale Conectate

Stația 1 Mai face parte din linia 4 a metroului bucureștean, conectându-vă cu alte puncte importante ale orașului. După ce faceți clic pe numele unei stații, veți obține informații relevante despre locația terminalului pe linie, intrările în stație, autobuzele din apropiere, hoteluri, restaurante și multe altele.

Stații Conectate:

Orar și Frecvențe: Descoperiți Cele Mai Actualizate Informații

Pentru a vă asigura că sunteți la curent cu orarul și frecvențele trenurilor care tranzitează stația 1 Mai, nu trebuie decât să dați click pe butonul de mai jos. Acesta vă va redirecționa către cele mai recente date disponibile, oferindu-vă un ghid precis pentru planificarea călătoriei dumneavoastră.

Istoric

Deschisă în martie 2000, stația 1 Mai a fost inițial terminus pentru Magistrala 4 până în iulie 2011. Lucrările la această magistrală au început în decembrie 1989, dar din cauza constrângerilor bugetare, au fost temporar sistate în 1994. Cu sprijinul financiar al Băncii Europene de Investiții, proiectul a fost reînviat în 1997, iar stația și-a deschis porțile odată cu tronsonul Gara de Nord II - 1 Mai. De atunci, stația a fost martoră la schimbări semnificative.

Evoluție și Modernizare

Inițial având pereții de culoare gri, stația a fost supusă unor schimbări de-a lungul timpului. Între 2007 și 2017, pereții au fost vopsiți într-un model vibrant cu galben și bleumarin, însă acesta s-a deteriorat din cauza infiltrațiilor. În martie 2023, o nouă intervenție a schimbat din nou aspectul, dar problema infiltrațiilor persistă.

Spre sfârșitul anului 2022, pavaj tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere a fost instalat, îmbunătățind accesibilitatea stației. Cu toate acestea, în ciuda schimbărilor estetice, rezolvarea problemelor structurale rămâne o prioritate.

Magistrala 6: Viitorul În Construcție

Magistrala 6 reprezintă un proiect ambițios care va conecta Gara de Nord cu Aeroportul Henri Coandă, cu stația 1 Mai marcând începutul acestei căi cruciale. Cu o estimare inițială de punere în funcțiune în a doua jumătate a anului 2021, în februarie 2023 lucrările de construcție nu au început încă. Costând un miliard de euro și având 12 stații planificate, Magistrala 6 promite să redefinească conectivitatea metroului bucureștean.

Arhitectură și Schimbări Estetice

Stația 1 Mai împărtășește o arhitectură similară cu stația Grivița și Gara de Nord 2, caracterizată de un peron central și o paletă de culori distinctă. În ciuda schimbărilor estetice, cum ar fi vopsirea pereților în galben și bleumarin, stația păstrează elemente din designul original. Cu podeaua și coloanele realizate din granit și pereții sintetici, arhitectura sa reflectă atenția la detalii și funcționalitate.

Informații Despre Orare, Frecvențe și Tarife

Stația de metrou 1 Mai este mai mult decât un simplu punct de trecere; este o emblemă a evoluției sistemului de transport subteran din București. Cu istorie bogată, schimbări estetice și perspective de extindere prin Magistrala 6, stația rămâne un subiect de interes și un punct central în rețeaua de metrou a orașului.

Linia M4

Go up