Stația Gara De Nord 2

Stația Gara De Nord 2

Stația de Metrou Gara De Nord 2: Ghid Complet

Indicele
 1. Locația Stației Gara De Nord 2
 2. Stația înainte și după
  1. M1
  2. Stația Basarab
  3. Stația Gara De Nord 1
  4. Stația Piaţa Victoriei 2
  5. M4
  6. Stația Gara De Nord 2
  7. Stația Basarab
 3. Amplasarea și Arhitectura
 4. Cum să Ajungi la Stația de Metrou Gara De Nord 2
 5. Istoricul și Dezvoltarea
 6. Interconectivitatea Magistralelor M1 și M4
 7. Orare și Frecvențe
 8. Terminale Conectate la Stația Gara De Nord 2
 9. Terminale Conectate la Stația Gara De Nord 1
 10. Servicii și Legături
 11. Călătorii și Utilizare
 12. Informații Utile pentru Călători
 13. Linii pe care le poți lua din această stație de metrou București

Bine ați venit la ghidul nostru detaliat despre stația de metrou Gara De Nord 2 din București. Suntem aici pentru a vă oferi informații complete despre orare, frecvențe, locație și tarifele metroului, astfel încât călătoria dvs. să fie cât mai eficientă și convenabilă posibil.

Cu o istorie ce se întinde din 1987, stația a devenit un punct central pentru călătorii, conectând magistralele M1 și M4. Aici, vom explora în detaliu amplasarea, istoria și caracteristicile stației, evidențiind de ce aceasta se distinge în peisajul metropolitan.

Locația Stației Gara De Nord 2

Stația înainte și după

M1

M1

Stația Basarab

Adresă: Pantelimon

Anterior
Previous

Stația Gara De Nord 1

Posterior
Următorul

Stația Piaţa Victoriei 2

Adresă: Dristor 2

M4

M4

Stația Gara De Nord 2

Posterior
Următorul

Stația Basarab

Adresă: Străulești

Amplasarea și Arhitectura

Stația Gara De Nord, situată în imediata apropiere a celebrei gări de cale ferată cu același nume, a fost concepută de arhitecții Viorica Curea și Mihaela Antip într-un mod ingenios care integrează perfect designul urban. Cu două peroane laterale (Gara de Nord 1) și o platformă-insulă (Gara de Nord 2), stația oferă o eficiență remarcabilă în gestionarea fluxului de călători.

Cum să Ajungi la Stația de Metrou Gara De Nord 2

Stația Gara De Nord 2 este situată pe DN7 132, București, România. Pentru a ajunge la această stație strategic plasată, vă recomandăm să urmați instrucțiunile noastre precise și actualizate.

Pentru a ajunge la această stație aflată într-o poziție strategică, vă recomandăm simulatorul de mai jos, în care indicați locul de plecare și direcția de deplasare, iar acesta vă va arăta pe google maps cea mai bună cale de a ajunge acolo.

Origine:  

Destinație:


Istoricul și Dezvoltarea

Cu deschiderea inițială în 1987, Gara De Nord a evoluat de-a lungul anilor, marcând momente cheie precum deschiderea Gării de Nord 2 și adăugarea magistralei M4 în anul 2000. Acestă dezvoltare continuă sub umbrela Metrorex a transformat stația într-un pilon al infrastructurii metroului din București.

Interconectivitatea Magistralelor M1 și M4

Un aspect notabil al stației Gara de Nord este conexiunea sa strategică între magistralele M1 și M4. Această interconectivitate facilitează călătoriile, dar spre deosebire de alte stații, cum ar fi Basarab, comunicarea directă între cele două magistrale nu este posibilă fără părăsirea incintei stației. Această particularitate adaugă un element distinctiv stației Gara de Nord.

Orare și Frecvențe

Pentru a afla orarele și frecvențele trenurilor de metrou care trec prin terminalul Gara De Nord 2, vă invităm să consultați butonul de mai jos. Aici veți găsi datele actualizate și disponibile pentru a planifica călătoria în cel mai bun mod posibil.

Terminale Conectate la Stația Gara De Nord 2

Gara De Nord 2 face parte din linia M4 a metroului București, având legături vitale cu alte stații. Pentru a explora mai multe despre aceste conexiuni și pentru a vă familiariza cu capătul de linie și intrările în stație, vă invităm să consultați lista de mai jos:

Această listă furnizează informații esențiale despre fiecare stație și puncte de interes din apropiere, precum autobuze, hoteluri, restaurante și altele, benefice pentru pasageri și navetiști pe linia 4 Metrorrex.

Terminale Conectate la Stația Gara De Nord 1

Servicii și Legături

Gara de Nord nu este doar o stație, ci și un centru vital pentru rețeaua de transport în comun. Serviciile STB sunt extinse și includ linii precum 44, 45, 62, 65, 79, 85, 86, 93, 96, 97, 105, 123, 133, 178, 182, 196 și 282. Această conectivitate amplă face ca Gara de Nord să fie un punct de plecare și sosire esențial pentru călătorii din întreg orașul.

Călătorii și Utilizare

O cifră impresionantă de 5.354.059 de călătorii în 2019 subliniază importanța stației pentru comunitatea locală. Gara de Nord nu este doar un simplu punct de tranzit; este o destinație în sine, atrăgând călătorii prin serviciile sale eficiente și facilitățile modernizate.

Informații Utile pentru Călători

Stația de metrou Gara de Nord 2 din București se afirmă ca un pol important în sistemul de transport subteran al orașului. Cu o istorie bogată, arhitectură eficientă și interconectivitate strategică între magistralele M1 și M4, această stație rămâne un punct de referință pentru călătorii. Prin explorarea detaliată a tuturor acestor aspecte, ne propunem să aducem în prim-plan un tablou comprehensiv al acestei stații iconice.

Linii pe care le poți lua din această stație de metrou București

Go up