Linia M3

Căutați informații despre linia M3 a metroului din București? Ați ajuns la locul potrivit. Descoperă informațiile despre această linie roșie.

M3 Preciziei – Anghel Saligny

Una dintre cele cinci linii ale metroului din București este M3, care are o lungime de 22,2 kilometri (13,8 mile), având capătul la stațiile Anghel Saligny și Preciziei. Este linia est-vest a sistemului. Această linie și linia M1 au 7 stații și 8,67 kilometri (5,39 mi) de cale comună.

Roșu este culoarea liniei și are 16 stații existente. Una dintre caracteristicile notabile ale liniei M3 este designul și arhitectura sa modernă. Stațiile de pe această linie sunt spațioase, luminoase și moderne, cu multe facilități, inclusiv scări rulante, lifturi și toalete publice. Multe dintre stații prezintă, de asemenea, lucrări de artă și elemente decorative, făcându-le plăcute din punct de vedere estetic, precum și funcționale.

Traseu M3 Preciziei - Anghel Saligny

Descoperă stațiile liniei 3 de metrou din București. Verificați traseul liniei roșii.

Harta interactivă a liniei de metrou m3 din București

Anuncios

Istorie Linia M3 metrou Bucuresti (liniei roșii)

Linia până la depoul Industriilor (lângă depoul ITB Militari) și tronsonul de la Eroilor până la Preciziei, la vest de gară, au fost primele tronsoane ale M3-ului modern care au fost construite. Deschisă pe 19 august 1983, această porțiune a fost mai degrabă o ramură a M1 decât o rută separată.

În timpul erei sovietice, segmentul Gara de Nord - Dristor 2 a ceea ce este acum M1 era cunoscut sub numele de „M3”. O altă prelungire, de la Nicolae Grigorescu la Anghel Saligny (cunoscut pe atunci sub numele de Leontin Sălăjan și Linia de Centură), a fost în construcție până când a fost întreruptă în 1996, iar tunelurile au fost inundate ca urmare.

Construcția Gorjului a început ca urmare a distanței enorme dintre Pacii și Lujerului (cunoscută atunci sub numele de Armata Poporului). Platforma spre vest a debutat în 1994, urmată de platforma spre est în 1998.

La jumătatea secolului XXI, traseul M3 a fost trunchiat de la Pantelimon la Industriilor la Eroilor la Industriilor și a fost transformat într-un serviciu de navetă, la fel ca M4.

Nicolae Grigorescu la Linia de Centură


Segmentul de mult așteptat de la Nicolae Grigorescu la Linia de Centură, ale cărui lucrări de construcție au început în 2004 ca o extindere a M4, a fost deschis și el în cele din urmă ca navetă în 2008. Cele două sucursale de la Preciziei și Anghel Saligny au fost unite pe 4 iulie, 2009, partajarea traseelor ​​cu M1 între Eroilor și Nicolae Grigorescu, creând M3 așa cum este rulat în prezent. Acest lucru a fost făcut pentru că era foarte imposibil să existe o linie formată din două navete deconectate.


La Autostrada A1 și la Parcul Industrial de Vest se va ajunge printr-o prelungire de la Păcii în 2030.

Ce culoare are linia M3 a metroului din București?

Culoarea liniei M3 este roșii

Mai multe linii de metrou București

Anuncios

Go up